Marx & Marx - Limburgse Kunst

Actuele exposities

"Vader en Zoon", Sjef Hutschemakers & Pallieter Hutschemakers.

van 04-12-2021 tot 19-12-2021

Geachte liefhebber van Limburgse kunst,

Alweer voor de 21-ste maal zullen wij een najaarsexpositie, in ons 100 jarige pand, organiseren. Tijdens deze tentoonstelling zullen wij, buiten onze nieuwe aanwinsten, extra aandacht geven aan:

"Vader en Zoon",

Sjef Hutschemakers & Pallieter Hutschemakers.

De expositie zal plaatsvinden van zaterdag 4 december t/m zondag 19 december van 13.00 uur tot 17.00 uur, locatie Reinaldstraat 39-41 te Valkenburg.

Wij hopen u te mogen begroeten op een van deze dagen, u kunt natuurlijk ook bellen om een afspraak te maken. Uiteraard bent u ook hierna van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

John (06-20648165) en Frank Marx (06-53294746)

De tentoonstelling zal uiteraard volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM georganiseerd worden. U kunt gebruik maken van onze eigen parkeerplaatsen achter de galerie.

Sjef Hutschemakers (22-5-1931 - † 4-5-2017)
Hutschemakers groeide op als derde in een boerengezin van acht kinderen, waar de kinderen van jongs af aan meehielpen. Hij besloot geen landbouwer te worden maar kunstenaar. Na de middelbare school ging hij naar de Kunstnijverheidsschool in Maastricht. Hij volgde zijn opleiding aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en kreeg tekenlessen van Jaap Min. In 1963 vestigde hij zich in Amsterdam. Later keerde hij terug naar Limburg en woonde in Eijsden, vanaf 1974 in Sint Geertruid.

Pallieter Hutschemakers (24-2-1971)
Pallieter werd geboren in een kunstenaarsgezin te Eijsden (Nederland) en studeerde illustratieve vormgeving en vrij schilderen aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht. Ik heb me daarna vooral toegelegd op het schilderen, waar in ik meer expressie kan leggen.
Ik laat me leiden door mijn gevoelens en mijn directe omgeving, in een realistische stijl geïnspireerd door Velasquez en Manet.


Vader en Zoon

We leven in een gehaaste wereld, gedomineerd door computers en robots die mensenwerk vervangen. De mensheid verliest het contact met de natuur, z’n medemens en tenslotte zichzelf. De druk en stress die de samenleving ons oplegt is vernietigend. 

“ wie de aarde verwoest, verwoest zichzelf “ ( Sjef Hutschemakers). 

Terug naar de aarde, terug naar de natuur, de cyclus van het leven, de geboorte, het opgroeien, de rijpheid, het afsterven en tenslotte de dood. Een steeds weer terugkerend thema van pap. Met die lessen ben ik opgegroeid en ben ik gevormd als kunstenaar. De appel valt niet ver van de boom. Tijdens een langdurige revalidatie en na vele wandeltochten vond ik m’n rust. Ik herwon de liefde voor het landschap. “ wie sjoen us Limburg is…..” Nog altijd maak ik lange wandelingen door mijn Limburgse land met een schetsblok en m’n camera. Overal waar ik kijk zie ik schilderijen. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. Mijn schilderijen zijn een uiting van mijn diepste gevoelens over schoonheid en puurheid. Eeuwenlang hebben schilders het landschap van hun tijd weergegeven. Ik treed in hun voetsporen. Zet de traditie voort. Gebruik makend van oude en nieuwe technieken. Ik blijf zoeken naar schoonheid, tijdens mijn wandelingen en pap wandelt op mijn schouder mee. 

Pallieter.

Verlopen exposities

Najaarsexpositie 2020

van 04-12-2020 tot 20-12-2020

Beste kunstliefhebber,

Na een periode van stilte vanwege de corona pandemie, is nu weer het moment gekomen om onze najaarsexpositie te organiseren. Deze expositie zal vooral in het teken staan van de nieuwe aanwinsten van het afgelopen ½ jaar.

De expositie vindt plaats van vrijdag 4 december t/m zondag 20 december 2020.

Helaas zal het coronavirus ons dan nog niet geheel hebben verlaten en om toch op een veilige manier (volgens de richtlijnen van het RIVM) de kunst te kunnen bezichtigen zouden wij u willen vragen om vooraf te bellen om een afspraak te maken.

Tel: 06-53294746

Wij zullen dan gezamenlijk een afspraak inplannen zodat u, met max 4 personen tegelijk, de expositie op uw gemak kunt bezoeken. Aangezien er dit jaar geen kerstmarkten in Valkenburg gehouden worden zal het niet druk op de weg zijn. Wij zijn dus goed bereikbaar.

Daarbij kunt u gebruik maken van onze eigen parkeerplaatsen achter de galerie.

Voor diegene die toch liever thuisblijven: kijk gerust op onze website. Hier vindt u een compleet overzicht van al onze kunstwerken: www.marx-en-marx-kunst.nl

Mocht u hierna nog vragen hebben kunt u die te allen tijde stellen per telefoon aan
John: 06-20648165 of Frank: 06-53294746.

Per email kan natuur ook:  info@marx-en-marx-kunst.nl

Wij zijn standaard geopend op:  Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Rest ons u nu al prettige feestdagen en een goeie roetsj naar 2021 te wensen.
Mag ons 2021, in goede gezondheid, veel kijkgenot geven!Met vriendelijke groet,
John en Frank Marx

Kunst in Valkenburg 2020

van 07-03-2020 tot 22-03-2020

13e editie KIV Inside-Outside

Zaterdag 7 maart t/m zondag 22 maart 2020 (Inside) en doorlopend (Outside) op het Landgoed Château St. Gerlach/Gerlachuskerk – Houthem St. Gerlach

Wilt u de drukte van de stad ontwijken? Bezoek dan het idyllische landschap van het landgoed van Chateau St. Gerlach in Houthem.

Kunst in Valkenburg, binnen en buiten van kunst genieten….

Op zaterdag 7 maart 2020 opent KIV voor de 13e keer haar deuren. KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunstexpositie in het heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St. Gerlach. U kunt er in de maand maart binnen (KiV Inside) en van maart t/m KIV 2021 buiten werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gastexposanten zoals Marieke Russell en Oggetti Art Objects.

Speciale naarjaarsexpositie

van 06-12-2019 tot 22-12-2019

Geachte liefhebber van Limburgse kunst,

In ons 20-jarig bestaan hebben we reeds vele exposities georganiseerd. Deze keer zullen wij naast onze vaste collectie twee totaal verschillende bekende kunstenaars extra aandacht geven: Paul Beckers en Yenny Hernandez Carpio.

De expositie zal plaatsvinden van vrijdag 6 december t/m zondag 22 december van 13.00 uur tot 17.00 uur, locatie Reinaldstraat 39-41 te Valkenburg.

Wij hopen u te mogen begroeten op een van deze dagen, uiteraard bent u ook hierna van harte welkom.

Yenny Hernandez Carpio (1969) studeerde industrieel ontwerp en monumentale vormgeving op de Academie voor Beeldende Kunsten in Venezuela. Haar kunst is gedurende 28 jaar geëvolueerd in een samenvoeging van verschillende kunstrichtingen, de eclectische Kunst. Zij baseert haar werk op het vereenvoudigen van een schets, als een kind, maar vol realisme, surrealisme en andere kunstvormen, waardoor zij haar eigen prachtige verhaal creëert. Haar kunst is persoonlijk, uniek, vol met specifieke symbolen, uitgedrukt in een meesterlijk scala aan kleuren. Zij maakt schilderijen, en beschilderd haar eigen sculpturen en objecten. Haar laatste collectie bestaat uit porselein, beschilderd met haar unieke stijl, vol symboliek en voorstellingen, die verschillende gevoelens en tijden oproepen. Ze zegt “ik wil als een kind zijn dat in de zon loopt en probeert op haar eigen schaduw te stappen“

Paul Beckers (1954) is al sinds zijn start, 1979, gefascineerd door de oerkracht in de natuur! Zijn inspiratie vindt hij tijdens zijn reizen naar desolate plekken verspreid over de hele wereld. De eerste tijd drukte hij deze fascinatie voornamelijk uit in tekeningen en schilderijen. Vanaf 1998 is hij gaan beeldhouwen en zijn zijn beelden al vele malen tentoongesteld. Zijn beeldhouwwerken zijn  voornamelijk uitgevoerd in terracotta / ijzeroxide of handgelast in Cortenstaal. De roestige afwerking versterkt  het gevoel dat zijn kunstwerken langere tijd een verweringsproces hebben ondergaan. De laatste tijd ontstaan diverse monumentale zuilen met diermotieven, o.a. waterschalen. Ook na veertig jaren in de kunst, is zijn thema nog steeds de ruige natuur, nu vooral geïnspireerd door zijn verblijf in de Serengeti, Tanzania.Tijdens deze expositie is er een speciale aanbieding van 3 beeldjes van de hand van Paul Beckers, Deze kosten normaal € 350,-- p/s nu met 25 % korting € 262,50 p/s.

In onderstaande opgave zijn niet alle kunstwerken van Paul Beckers, welke aanwezig zullen zijn op de expositie, opgenomen.

Dus laat u verrassen!


Kunst in Valkenburg

van 08-03-2019 tot 03-04-2019

www.kunstinvalkenburg.nl

Za 16 maart t/m zo 31 maart 2019 (Inside) en tot KIV 2020 (Outside) Landgoed Château St. Gerlach/Gerlachuskerk , Houthem St. Gerlach.
Kunst in Valkenburg, binnen en buiten van kunst genieten in de juiste omgeving.
Op zaterdag 16 maart 2019 opent KIV voor de 12e keer haar deuren. KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunst-expositie in het Heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St. Gerlach. U kunt er vanaf 16 maart binnen (KiV Inside) en van 16 maart tot editie KIV 2020 buiten (KiV Outside) werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gastexposanten.

Najaarexpositie

van 02-11-2018 tot 11-11-2018

Geachte kunstliefhebber,

Het is alweer de 18de najaarsexposite die Marx en Marx aan u gaat presenteren. Opnieuw is er weer bijzonder werk ingebracht ook van enkel nieuwe kunstenaars.

Dus weten we zeker dat u aangenaam verrast zult zijn. Uiteraard ontbreken onze vaste kunstenaars in stock ook niet.

Daarom willen wij u dan ook uitnodigen voor onze najaarsexpositie die gehouden zal worden vanaf vrijdag 2 november t/m zondag 11 november 2018.

Voor meer informatie over de kunstwerken en openingstijden verwijzen wij u naar onze website: www.marx-en-marx-kunst.nl

Hopende u weer te mogen begroeten,

Met vriendelijke groet,

John en Frank Marx

Marx en Marx Limburgse Kunst

Reinaldstraat 39-41

6301 EB Valkenburg a/d Geul

Telnr: John 06-20648165 of Frank 06-53294746

Najaarsexpositie 2017

van 27-10-2017 tot 12-11-2017

Geachte kunstliefhebber,


Het is alweer de 17de najaarsexposite die Marx en Marx aan u gaat presenteren. Opnieuw is er weer bijzonder werk ingebracht ook van nieuwe kunstenaars. Dus weten we zeker dat u aangenaam verast zult zijn. Uiteraard ontbreken onze vaste kunstenaars in stock niet. Daarom willen wij u dan ook uitnodigen voor deze najaarsexpositie die gehouden zal worden vanaf vrijdag 27 oktober t/m zondag 12 november 2017.

Voor meer informatie over de kunstwerken en openingstijden verwijzen wij u naar onze website: www.marx-en-marx-kunst.nl


Hopende u weer te mogen begroeten,

Met vriendelijke groet,

John en Frank Marx

Marx en Marx Limburgse Kunst
Reinaldstraat 39-41
6301 EB Valkenburg a/d Geul
Telnr: 043-6012560 of 06-53294746

KIV Inside en Outside

van 11-03-2017 tot 01-10-2017

Marx en Marx organiseert wederom KIV Inside en Outside

Samen met Galerie en beeldentuin Giardino organiseren wij vanaf za 11 maart 2017 voor de 10e maal het kunstevenement Kunst in Valkenburg. KiV Inside vindt plaats tm 26 maart, KiV Outside, een beeldententoonstelling op het prachtige buitenlandgoed van Chateau St. Gerlach, loopt door t/m 1 oktober 2017.

Najaarsexpositie

van 18-11-2016 tot 04-12-2016

Geachte kunstliefhebber,


Het is alweer de 16de najaarsexposite die Marx en Marx aan u gaat presenteren. Opnieuw is er weer bijzonder werk ingebracht ook van nieuwe kunstenaars. Dus weten we zeker dat u aangenaam verast zult zijn. Uiteraard ontbreken onze vaste kunstenaars in stock niet. Daarom willen wij u dan ook uitnodigen voor deze najaarsexpositie die gehouden zal worden vanaf vrijdag 18 november t/m zondag 4 december 2016.

Voor meer informatie over de kunstwerken en openingstijden verwijzen wij u naar onze website: www.marx-en-marx-kunst.nl


Hopende u weer te mogen begroeten,

Met vriendelijke groet,

John en Frank Marx

Marx en Marx Limburgse Kunst
Reinaldstraat 39-41
6301 EB Valkenburg a/d Geul
Telnr: 043-6012560 of 06-53294746

Najaarsexpositie

van 20-11-2015 tot 06-12-2015

Geachte kunstliefhebber,

Aangezien Marx en Marx er opnieuw in is geslaagd om een interessante collectie werken van gerenommeerde Limburgse kunstenaars bij elkaar te brengen, nodigen wij u uit voor de Najaar-Expositie van 2015 die gehouden zal worden vanaf vrijdag 20 november 2015 t/m zondag 6 december 2015

Enkele namen van de ruim 80 kunstenaars waarvan wij één of meerdere kunstwerken op voorraad hebben zijn: Patrick Creyghton, Pieter Defeche, Gene Eggen, Hans ter Horst, Charles Eyck, Jo Ramakers, Erik Kierkels, Eugène Quanjel, Maria Verstappen, Pierre Delnoy, Sjef Hutschemakers, Dyon Scheijen, Geert Verstappen, Lei Molin, Harry Schroen, Hans Truijen, Joep Nicolas en meer. De getoonde kunst omvat vrijwel alle disciplines zoals olieverfschilderijen, acryl, gouaches, aquarellen, bronzen beelden, glas-in-lood, etc.

Openingstijden: op vrijdag, zaterdag en zondagen, van 13.00 tot 17.00 u.
Buiten deze tijden: op afspraak

U van harte uitnodigend en met vriendelijke groet,

Marx en Marx Limburgse Kunst
Reinaldstraat 39-41
6301 EB Valkenburg a/d Geul
www.marx-en-marx-kunst.nl
Telnr: 043-6012560 of 06-53294746

KiV Outside

van 14-03-2015 tot 27-09-2015

Kunstexpositie KIV inside-outside 2015

Zaterdag 14 maart t/m zondag 29 maart 2015 (inside) / t/m zondag 27 september (outside)
Landgoed Château St. Gerlach/Gerlachuskerk – Houthem St. Gerlach

Evenement Kunst in Valkenburg wordt uitgebreid!

Op zaterdag 14 maart 2015 opent Kunst in Valkenburg (KIV) voor de 8e keer haar deuren. Deze unieke kunstexpositie wordt in 2015 uitgebreid. Traditioneel vindt KIV inside plaats t/m zondag 29 maart dagelijks van 10 tot 17 uur in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk. Nieuw is de uitbreiding van de expositie naar het buitenlandgoed van Château St. Gerlach, KIV outside start ook op 14 maart en loopt de hele zomer door t/m 29 september.

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2015 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV 2015

De locatie op zich is al een bezoek waard. De kunstexpositie vindt plaats in de kloostergang van Château St. Gerlach en de ruimtes rond de schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem. In 2015 wordt in Houthem-Sint Gerlach de 850e sterfdag van de heilige Sint-Gerlachus herdacht in en om zijn grafkerk. Het jubileumjaar begint met een feestelijk octaaf met diverse activiteiten, waaronder de onthulling van de reconstructie van de schedel van de heilige door de bisschop van Luik op 5 januari. Tijdens KIV 2015 is deze baanbrekende gezichtsreconstructie van Sint-Gerlachus uiteraard te bewonderen.

Geopend:
KiV outside (vrij entree): za 14 maart t/m zo 27 september, dagelijks te bezoeken.

KiV Inside

van 14-03-2015 tot 29-03-2015

Kunstexpositie KIV inside-outside 2015

Zaterdag 14 maart t/m zondag 29 maart 2015 (inside) / t/m zondag 27 september (outside)
Landgoed Château St. Gerlach/Gerlachuskerk – Houthem St. Gerlach

Evenement Kunst in Valkenburg wordt uitgebreid!

Op zaterdag 14 maart 2015 opent Kunst in Valkenburg (KIV) voor de 8e keer haar deuren. Deze unieke kunstexpositie wordt in 2015 uitgebreid. Traditioneel vindt KIV inside plaats t/m zondag 29 maart dagelijks van 10 tot 17 uur in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk. Nieuw is de uitbreiding van de expositie naar het buitenlandgoed van Château St. Gerlach, KIV outside start ook op 14 maart en loopt de hele zomer door t/m 29 september.

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2015 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV 2015

De locatie op zich is al een bezoek waard. De kunstexpositie vindt plaats in de kloostergang van Château St. Gerlach en de ruimtes rond de schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem. In 2015 wordt in Houthem-Sint Gerlach de 850e sterfdag van de heilige Sint-Gerlachus herdacht in en om zijn grafkerk. Het jubileumjaar begint met een feestelijk octaaf met diverse activiteiten, waaronder de onthulling van de reconstructie van de schedel van de heilige door de bisschop van Luik op 5 januari. Tijdens KIV 2015 is deze baanbrekende gezichtsreconstructie van Sint-Gerlachus uiteraard te bewonderen.

Geopend:
KiV inside (entree € 7,50): za 14 maart t/m zo 29 maart, dagelijks van 10 tot 17 uur.

Najaarsexpositie 2014

van 03-10-2014 tot 19-10-2014

Geachte liefhebber van Limburgse kunst,

Bij deze nemen we ons de vrijheid om u te attenderen op onze Najaarsexpositie van Limburgse kunst die gehouden zal worden vanaf vrijdag 3 oktober 2014 t/m zondag 19 oktober 2014.

Er is extra aandacht voor Sjef Hutschemakers, waarvan maar liefst 40 orginele tekeningen te zien zijn.

Ook presenteren wij tijdens deze expositie werk van onder andere Patrick Creyghton, Pieter Defesche, Gene Eggen, Charles Eyck, Jo Ramakers, Ger Lataster, Louis Wierts, Lei Molin, Harry Schroen, Eugene Quanjel, Hans Truijen (voor een compleet overzicht van kunstenaars in stock zie achterzijde uitnodiging of de website.

Van harte nodigen wij u uit om op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur deze expositie te komen bekijken.

Buiten deze reguliere openingstijden bent u altijd op afspraak van harte welkom

Vanzelfsprekend bent u ook na deze Najaarsexpositie altijd welkom om onze doorlopende expositie te komen bekijken.

Hopende op een bezoek van u aan onze galerie, verblijven wij,

Hoogachtend.

Frank en John Marx

Najaarsexpositie

van 25-10-2013 tot 03-11-2013


De Najaarsexpositie van Marx en Marx, Limburgse Kunst. Zal voor een groot gedeelte worden gewijd aan een van de grootste kunstenaars die Limburg heeft voortgebracht.

Charles Eyck werd geboren op 24 maart 1897 in Meerssen in een gezin
van 14 kinderen. Na zijn studie aan de Rijksacademie te Amsterdam wint hij in 1924,
met het werk De terugkeer van den Verloren Zoon de Prix de Rome, hetgeen hem in
staat stelt om te gaan reizen. Tijdens een van de reizen ontmoet hij Karin Meyer waar
hij mee zal trouwen. Na diverse omzwervingen vestigt het gezin Eyck zich voorgoed in
het Ravensbos te Schimmert. Hier zal vanuit zijn onstuitbare drang tot scheppen, vorm
gegeven worden aan zijn eigen onverwisselbare krachtige beeldtaal.
Eyck werd een veelgevraagde kunstenaar voor het ontwerpen en uitvoeren
van kerkelijke kunst van muurschilderingen tot glas-in-lood. Dit beperkte zich niet alleen
tot Nederland. In 1948 krijgt hij de opdracht om het kroningsschilderij van koningin
Juliana te vervaardigen. Dit levert hem aan de ene kant veel kritiek op, maar ook zeer
positieve reacties. Deze tegenstelling is ook weer aanwezig rondom zijn honderdste
geboortedag waar zijn kunstwerken zwaar onder vuur worden genomen. Maar ook dit
maal doorstaat hij uiteindelijk de kritiek. Hierdoor wordt zelfs, voor de meeste kunstliefhebbers,
het vertrouwen in deze alleskunner alleen maar versterkt.
Nu, in 2013 mag Eyck, gezien de steeds weer groeiende belangstelling voor
zijn kunst, nog altijd tot de grootsten van Limburg gerekend worden. Een belangstelling
die niet alleen in Limburg maar tot ver daarbuiten de laatste jaren sterk toeneemt. Dat
hij door o.a. de Limburgse musea is geplaatst op de lijst van 22 belangrijkste Limburgse
kunstenaars van de 20ste eeuw, is volgens ons dan ook een zeer verdiende erkenning.


Charles Eyck overleed op 2 augustus 1983 te Schimmert en werd in zijn geboortedorp
Meerssen begraven.

Tijdens deze expositie tonen wij u een 75-tal kunstwerken, zijnde olieverfschilderijen, gouaches, tekeningen, keramiek en diverse mappen van Charles Eyck uit verschillende privécollecties afkomstig.

Ook zullen wij tijdens deze expositie werk presenteren, in onze galerie aanwezig hebben, van onder andere Jo Ramakers, Leon Schellinx, Henri Jonas, Marthe Hameleers, Walthère Neuhof, Louis Wierts, Lei Molin, Paul Beckers, Pierre Habets, Jan Laeven, Gène Eggen, Felix van de Beek, Sjef Hutschemakers en Patrick Creyghton (voor een compleet overzicht van kunstenaars in stock zie onze website).

Van harte nodigen wij u uit om op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur deze expositie te komen bekijken.

Buiten deze reguliere openingstijden bent u altijd op afspraak van harte welkom.

Vanzelfsprekend bent u ook na deze najaarsexpositie altijd welkom om onze doorlopende expositie te komen bekijken.

KiV St. Gerlach Sculpture

van 10-06-2013 tot 29-09-2013

KiV St. Gerlach Sculpture
Genieten van sculpturen omlijst door een uniek decor!


Op maandag 10 juni presenteert Stichting Kunst in Valkenburg (KIV) een nieuw evenement:
KiV St. Gerlach Sculpture. Een verrassende beeldenexpositie die tot en met 29 september plaatsvindt in het schitterende decor van landgoed Château St. Gerlach.

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden doordat de stichting sinds 6 opeenvolgende jaren in maart het kunstevenement Kunst in Valkenburg in de schatkamers van de Gerlachuskerk organiseert. Een uitbreiding van de samenwerking met Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants resulteert in het organiseren van een beeldententoonstelling in de tuinen en park van Château St. Gerlach. De expositie is gratis te bezichtigen. Verspreid over het landgoed kunnen de bezoekers de sculpturen uit verschillende materialen (hout, steen, kunststof, cortenstaal, roestvrijstaal, terra cotta, etc.) van diverse kunstenaars uit binnen- en buitenland bewonderen.

KiV St. Gerlach Sculpture wordt georganiseerd door de initiatiefnemers van KiV: Marx en Marx Limburgse kunst en Giardino Galerie & Beeldentuin in samenwerking met Château St. Gerlach.

Kunstaanbieders:
• Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere beelden van Paul Beckers, Hennie Vermeiren en Léon Schellinx ten toon.
• Giardino Galerie & Beeldentuin beschikt over een uitgebreide collectie beelden van internationaal opererende kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Jos van Vreeswijk, Lies Arnold, Karin van de Walle, Lisa Pappon, Winke Besard, Joseph Cals, Lolke van der Bij en Saskia Pfaeltzer te bezichtigen.

Locatie(s):
Landgoed Château St. Gerlach op zich is al een bezoek waard. De imposante monumentale gebouwen omringd door park en tuinen is een unieke entourage waar de sculpturen volledig tot hun recht komen. Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden de speciale exposities bij de twee deelnemende kunstaanbieders bezoeken.

Stichting KiV:
De gemeente Valkenburg aan de Geul wil kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Daarom is enkele jaren geleden de Stichting KiV in het leven geroepen. Daarin zijn twee gerenommeerde kunstgalerieën uit de gemeente vertegenwoordigd: Marx & Marx Limburgse kunst, en Giardino Galerie & Beeldentuin. Zij zorgen onder meer met de exposities in maart en de zomer voor de promotie van kunst en daarmee voor een kwaliteitsslag die Valkenburg wil maken.

Château St. Gerlach
Château St. Gerlach, de buitenplaats van Maastricht, bestaat uit een hotel met 58 hotelkamers en 39 hotelappartementen, een à la carte restaurant, een bistrot, Spa & Wellness St. Gerlach, een zwembad en diverse zalen en salons voor bijeenkomsten. Het landgoed met het uitgestrekte park, boerenkruidentuin, groentetuin, rozenhof, fruitgaard en wijngaard is gelegen in het Geuldal en gaat naadloos over in het schitterende natuurgebied Ingendael.

Kunst in Valkenburg

van 16-03-2013 tot 01-04-2013

Kunst in Valkenburg

Op zaterdag 16 maart 2013 opent Kunst in Valkenburg (KIV) haar deuren. Deze unieke en kleinschalige kunstexpositie vindt tot en met 1 april dagelijks van 10 tot 17 uur plaats in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk.

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2013 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige werken te bewonderen van drie totaal verschillende kunstaanbieders: Galerie Marx & Marx Limburgse Kunst, Kunstgalerie Inez Tummers en Galerie & Beeldentuin Giardino. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV 2013

Najaarsexpositie Marx en Marx, Limburgse Kunst

van 19-10-2012 tot 28-10-2012

Het is Marx en Marx weer gelukt om een mooie expositie samen te stellen met werk van onder andere Charles Eyck, Jo Ramakers, Daan Wildschut, Pierre Delnoy, Jos Frissen,
Leo Maesen, Jan van Puijenbroeck, Walthère Neuhof, Louis Wierts, Lei Molin, Paul Beckers, Ber Mengels, Pierre Habets, Jan Laeven, Mies Grijmans, Felix Wijns. Dit is een greep uit de meer dan tachtig kunstenaars waarvan Marx en Marx werk op stock heeft.

Ook nu weer is het de moeite waard om de expositie te komen bekijken bijna alle disciplines zijn aanwezig, Olieverf, aquarellen, bronzen beelden, glas-in-lood en gouaches.
Een groot deel van deze najaarsexpositie bestaat uit figuratief werk, vormgegeven vanuit diverse kunststromingen variërend van poëtisch realisme tot feestelijk expressionisme.


Van harte nodigen wij u uit om op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur deze expositie te komen bekijken.

Buiten deze reguliere openingstijden bent u altijd op afspraak van harte welkom.

Vanzelfsprekend bent u ook na deze najaarsexpositie altijd welkom om onze doorlopende expositie te komen bekijken.

Kunst in Valkenburg

van 17-03-2012 tot 01-04-2012

Kunst in Valkenburg

Op zaterdag 17 maart 2012 opent Kunst in Valkenburg (KIV) haar deuren. Deze unieke en kleinschalige kunstexpositie viert haar eerste lustrum en vindt tot en met 1 april dagelijks van 10 tot 17 uur plaats in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk.

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2012 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige werken te bewonderen van drie totaal verschillende kunstaanbieders: Galerie Marx & Marx Limburgse Kunst, Kunstgalerie Inez Tummers en Galerie & Beeldentuin Giardino. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV 2012

Najaarsexpositie

van 07-10-2011 tot 16-10-2011

Marx en Marx, Limburgse Kunst
Najaarsexpositie.

Vrijdag 7 t/m zondag 16 oktober.

Het is Marx en Marx weer gelukt om een mooie expositie samen te stellen met werk van onder andere Charles Eyck, Hans Truijen, Jo Ramakers, Sjef Hutschemakers, Lei Molin, Patrick Creyghton, Eugéne Quanjel, Paul Beckers, Wil van der Laan en Willem Hofhuizen Elisabeth de Veen. Dit is een greep uit de meer dan tachtig kunstenaars waarvan Marx en Marx werk op stock heeft.

Ook nu weer is het de moeite waard om de expositie te komen bekijken bijna alle disciplines zijn aanwezig, Olieverf, aquarellen, bronzen beelden, glas-in-lood en gouaches.
Een groot deel van deze najaarsexpositie bestaat uit figuratief werk, vormgegeven vanuit diverse kunststromingen variërend van poëtisch realisme tot feestelijk expressionisme.


Van harte nodigen wij u uit om op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur deze expositie te komen bekijken.

Buiten deze reguliere openingstijden bent u altijd op afspraak van harte welkom.

Vanzelfsprekend bent u ook na deze najaarsexpositie altijd welkom om onze doorlopende expositie te komen bekijken.

Jo Havenith, Toscane in Limburg

van 25-04-2011 tot 08-05-2011

In het boek ‘Toscane in Limburg’ probeert de Elkenraadse kunstenaar Jo Havenith zijn band met Limburg en zijn band met Toscane, een provincie in midden Italië te verduidelijken aan de hand van de kracht van zijn beeldende uitingen in tekeningen, schetsen en beelden.

Niet alleen het landschap, met daarin verscholen de dorpen en buurtschappen, de weggezonken karakteristieke wegen en afrasteringen, maar ook de Limburgse tradities en gebruiken vinden in het werk van Havenith overeenkomsten met het even zo karakteristieke Toscane. Het Limburg, waar Havenith sinds jaar en dag woont, dat net zoveel stadstaten heeft als het Italiaanse Renaissance beeld destijds.
Het 200 pagina’s tellende boek neemt u mee op een tocht langs honderden kleurrijke uitingen van Havenith, die worden ondersteund door de poëtische krabbels en mini gedichten van Colla Bemelmans, die met zijn levenservaring op treffende wijze het werk van Havenith ondersteunt. Zijn sterke, kleurrijke en humorvolle woordkunstwerken gaan vaak tot ‘op der knoak’, tot op het bot.

Het boek zal verschijnen als luxe uitgave: volledig full colour, 200 pagina’s, gebed in een schitterend passe-partout voorzien van een zwart-wit litho, voorwaar een kunstwerk op zich! Het ontwerp en de vormgeving zijn gerealiseerd door Leon van Dorp, die tevens verantwoordelijk is voor de fotografie.

Kunst in Valkenburg

van 19-03-2011 tot 03-04-2011

Laat u van zaterdag 19 maart t/m zondag 3 april 2011 verrassen tijdens KiV 2011!
Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur

www.kunstinvalkenburg.nl

KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve kunstexpositie. U kunt er werk bewonderen van de drie totaal verschillende kunstaanbieders Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en kunstenaar Con Tonnaer.

Openingstijden
KiV is te bezoeken van zaterdag 19 maart t/m zondag 3 april, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie
in de kloostergang van Château St. Gerlach en in de schatkamer van de prachtige Sint Gerlachuskerk.

KiV expositie 2011
Norbertinessenhof 1
6301KM Houthem-Valkenburg aan de Geul

Entree
De toegangsprijs van KiV 2011 is € 5,- per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis entree). Dat is inclusief toegang tot de schatkamer en de Sint Gerlachuskerk. Bovendien krijgt u de prachtige catalogus van KiV 2011, met informatie over diverse kunstwerken die tijdens KiV 2011 worden getoond.

Najaarsexpositie

van 01-10-2010 tot 10-10-2010

Bij deze nemen we ons de vrijheid om u te attenderen op onze Najaarsexpositie van Limburgse kunst die gehouden zal worden vanaf vrijdag 1 oktober 2010 t/m zondag 10 oktober 2010.

Tijdens deze expositie presenteren wij u werk van onder andere Charles Eyck, Hans Truijen, Jo Ramakers, Sjef Hutschemakers, Rob Brouwers, Lei Molin,

Van harte nodigen wij u uit om op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur deze expositie te komen bekijken.

KiV 2010

van 13-03-2010 tot 06-04-2010

www.kunstinvalkenburg.nl

Wil van der Laan - 60 jaar

van 13-03-2010 tot 06-04-2010

Expositie in samenwerking met museum 'Land van Valkenburg' ter gelegenheid van de 60-ste verjaardag van Wil van der Laan.

Jubileumexpositie Marx & Marx

van 09-10-2009 tot 18-10-2009

Expositie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Marx & Marx.
Tijdens deze expositie presenteren wij u werk van onder andere Charles Eyck, Lou Heynens, Wil van der Laan Gène Eggen, Arthur Spronken.

KiV 2009

van 14-03-2009 tot 29-03-2009