Marx & Marx - Limburgse Kunst

Exposities

Speciale naarjaarsexpositie

van 06-12-2019 tot 22-12-2019

Geachte liefhebber van Limburgse kunst,

In ons 20-jarig bestaan hebben we reeds vele exposities georganiseerd. Deze keer zullen wij naast onze vaste collectie twee totaal verschillende bekende kunstenaars extra aandacht geven: Paul Beckers en Yenny Hernandez Carpio.

De expositie zal plaatsvinden van vrijdag 6 december t/m zondag 22 december van 13.00 uur tot 17.00 uur, locatie Reinaldstraat 39-41 te Valkenburg.

Wij hopen u te mogen begroeten op een van deze dagen, uiteraard bent u ook hierna van harte welkom.

Yenny Hernandez Carpio (1969) studeerde industrieel ontwerp en monumentale vormgeving op de Academie voor Beeldende Kunsten in Venezuela. Haar kunst is gedurende 28 jaar geëvolueerd in een samenvoeging van verschillende kunstrichtingen, de eclectische Kunst. Zij baseert haar werk op het vereenvoudigen van een schets, als een kind, maar vol realisme, surrealisme en andere kunstvormen, waardoor zij haar eigen prachtige verhaal creëert. Haar kunst is persoonlijk, uniek, vol met specifieke symbolen, uitgedrukt in een meesterlijk scala aan kleuren. Zij maakt schilderijen, en beschilderd haar eigen sculpturen en objecten. Haar laatste collectie bestaat uit porselein, beschilderd met haar unieke stijl, vol symboliek en voorstellingen, die verschillende gevoelens en tijden oproepen. Ze zegt “ik wil als een kind zijn dat in de zon loopt en probeert op haar eigen schaduw te stappen“

Paul Beckers (1954) is al sinds zijn start, 1979, gefascineerd door de oerkracht in de natuur! Zijn inspiratie vindt hij tijdens zijn reizen naar desolate plekken verspreid over de hele wereld. De eerste tijd drukte hij deze fascinatie voornamelijk uit in tekeningen en schilderijen. Vanaf 1998 is hij gaan beeldhouwen en zijn zijn beelden al vele malen tentoongesteld. Zijn beeldhouwwerken zijn  voornamelijk uitgevoerd in terracotta / ijzeroxide of handgelast in Cortenstaal. De roestige afwerking versterkt  het gevoel dat zijn kunstwerken langere tijd een verweringsproces hebben ondergaan. De laatste tijd ontstaan diverse monumentale zuilen met diermotieven, o.a. waterschalen. Ook na veertig jaren in de kunst, is zijn thema nog steeds de ruige natuur, nu vooral geïnspireerd door zijn verblijf in de Serengeti, Tanzania.Tijdens deze expositie is er een speciale aanbieding van 3 beeldjes van de hand van Paul Beckers, Deze kosten normaal € 350,-- p/s nu met 25 % korting € 262,50 p/s.

In onderstaande opgave zijn niet alle kunstwerken van Paul Beckers, welke aanwezig zullen zijn op de expositie, opgenomen.

Dus laat u verrassen!